tisdag 10 februari 2009

Horoskop

Först vill jag visa hur tjänstvilliga vi är när matte ropar. Ser Ni hur snabbt vi kommer (6 av 10 ggr/matte)
Sen har matte fixat ett hundhoroskop, hon hittade det här

Så här är vi :

Strega

KRÄFTAN

22 juni - 23 juli - känslig, tillgiven, beskyddande

Kräftan är ett vattentecken och det känsligaste tecknet av alla. Månen är hennes planet vilket gör att hon påverkas mycket av dess olika faser. Hon kan vara ganska så lynnig i humöret. Hon vill bli älskad och beundrad och är väldigt tillgiven och trogen sin flock. Hårda ord och tvång fungerar inte på henne. En riktig mys- och kelhund är det här. Hon blir lätt bortskämd och bekväm av sig och föredrar en mjuk skön varm sovplats. Helst vill hon dela säng och soffa med matte/husse. Hon kan vara ganska så kinkig och kräsen med maten. Den bästa motionen när det gäller Kräftanhunden är hundsim, bad och långpromenader. Hon känner trygghet i hemmet med familjen och gillar inte att flytta omkring. I mycket högre grad än när det gäller andra valpar betyder miljön och behandlingen under valpperioden hur den vuxna hunden blir. Kräftan-hunden kan ha svårt att trivas på hunddagis och pensionat utan fungerar bättre i lugnare miljöer. Undvik att ge fet mat, mjölkmat och mellanmål för hälsans skull. Mag/tarmkanalen är mycket känslig. Regelbundna måltider och fri tillgång till friskt vatten är viktigt. En Kräfta passar bra ihop med hemkära trygga personer. Kräftan älskar barn. Personer födda i Jungfrun och Stenbocken passar Kräftan-hunden mycket bra ihop med.

Grazia

VÅGEN

24 september - 23 oktober - charmig, bekväm, otålig

Vågenhunden är otroligt charmig och älskar att bli beundrad. Även om hon kan vara väldigt krävande kan man inte motstå hennes charm. Hon behöver en lugn och harmonisk miljö för att må bra. Med list och mjuka metoder får du din Vågenhund att göra det du vill. Hon avskyr bråk och hårda ord. En hund i detta tecken följer gärna sin ledare och vill vara till lags och uppföra sig väl. Den här hunden behöver stöd och uppmuntran. Vid lydnads- eller annan träning är det ingen idé att du skyndar på henne för han lär sig i sin egen takt. Vågens psyke kräver balans mellan perioder av aktivitet och inaktivitet och det är viktigt att hon inte blir störd i sin sömn. Måltiderna måste hon få äta i lugn och ro och på bestämda tider. Hon behöver dricka mycket vatten på grund av sina känsliga njurar. Ofta får Vågen problem med könsorganen och även med vikten på äldre dar. Hon trivs inte med att lämnas ensam längre stunder utan är beroende av sällskap och sin flock. Helst vill hon också dela sovplats med sin ledare. Hundar i detta tecken brukar nå långt i utställningsringen. Vågen har stor tävlingsinstinkt, men som sagt, skynda inte på henne. Hon trivs bättre på landet än i storstadens stress Vågen passar ihop med naturliga ledargestalter, gärna födda i Väduren eller Fiskarna.




Matte säger att det blev nåt tjall på typsnittet men Ni kan läsa ändå va´.

Det stod att jag var en mycket känslig hund, bra att det kommer till allmänhetens kännedom. Jag blir lite mindre känslig om jag få lite godis och apelsiner....






5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kollade Doriz. Inget kunde vara mer fel än det! Enligt horoskopet skulle hon vara lidelsefull i allt: träning, arbete etc.... Knappast! Det enda hon är lidelsefull i är att älska matte och ligga i soffan!

Karina sa...

Underbart att läsa :)

Kram

Anonym sa...

Jag är vädur! Enligt horoskopet ska jag vara: impulsiv, otålig, energisk.
Juuuuuuuupp! :D

Anonym sa...

Hej, vet inte om jag hunnit svara dig än.. vilka fina voffar du har!

När det gäller din värk, vet du vad den beror på?

önskar dig en trevlig helg oxå!!

kram pia

Anonym sa...

Hej .... igen... är nog lite förvirrad.. såg att jag redan skrivit till dig *fniss*

kramiz